Med fokus på systematisk forbedringsarbeid og pedagogisk kvalitet

Interne revisjoner er et av de viktigste verktøyene vi har i Gnist barnehager for å sikre kontinuerlig forbedring av vår organisasjon. - Områdene vi bestemmer oss for å innlemme i de årlige internrevisjonene får tydelig fokus både i forkant og etterkant av revisjonene og bidrar til at vi leverer et enda bedre tilbud til barna og deres foreldre, sier kvalitetssjef Janne Lyngby.

Les mer
 

Tilvenning før tilvenningen

De to siste årene har Gnist Myklebust arrangert sandkassetreff for alle nye barn som har fått plass i barnehagen. - Hensikten er å skape trygghet og gjøre tilvenningen enklere for de minste, sier leder Ann-Kristin Bøe Myklebust.

Les mer
 

Hvordan foregår tilvenning i barnehagen?

Tilvenning handler om å skape trygghet og tillit hos barn og foreldre. Eireen Nebb Fredriksen, avdelingsleder på Trollfoten i Gnist Skogstunet, mener det er viktig at tilvenningen er tilpasset hvert enkelt barns behov.

Les mer
 

På oppdagelsesferd ut i den store verden

Avdelingen Ole Brumm i Gnist Høgvoll har temaet “Meg selv i verden” som en del av sitt språktema. En gang hver måned fokuseres det på et nytt reisemål som utforskes nærmere. “Med boardingkort i hånden tripper barna stolte og spente inn i flyet, som består av flere sitteunderlag på rad og rekke i garderoben, klare for en ny destinasjon”, sier Lene Otlo Akerø, barnehagelærer i Gnist Høgvoll.

Les mer
 

Sprer livsglede i nærmiljøet

Gnist Myklebust valgte i vår å bli en livsgledebarnehage. Det innebærer at barnehagen gjennomfører ulike aktiviteter med mål om å glede andre. - Vi vil spre livsglede i nærmiljøet, mellom generasjoner og innad i barnehagen. Gjennom prosjektet ønsker vi at barna skal få styrket selvbildet gjennom å gjøre noe godt for andre, sier leder Ann-Kristin Bøe Myklebust.

Les mer
 

Godt samspill skaper trygge barn

Forskningsprosjektet «Trygg før 3» har som mål å heve kvaliteten i småbarnsavdelinger. Dette gjøres ved å fremme barns sosiale, emosjonelle og kognitive utvikling i det daglige samspillet i barnehagen.

Les mer
 

150 sangglade førskolebarn gnistrer av musikkglede

150 førskolebarn fra sju Gnist Barnehager i Ålesund, Sula og Giske, skal i dag holde konsert for mer enn 600 publikummere. Barna har øvd siden i fjor høst og forventningene er store til å stå på scenen og synge for et fullsatt Parken Kulturhus.

Les mer
 

Hvordan måle kvalitet i en barnehage?

Å måle kvalitetsnivået i en barnehage er kanskje ikke så enkelt. En barnehage skal sikre trygghet og yte omsorg for barnet, og bidra positivt til barnets utvikling. I år har Gnist Husbyåsen og Gnist Festeråsen som del av kjeden blitt sertifisert etter den internasjonale kvalitetsstandarden ISO 9001.

Les mer
 

Gnist Barnehager lanserer digital årsplan

Hvor ofte har man ikke opplevd at lapper og beskjeder fra skole og barnehage forsvinner bak bokhylla, eller blir med papirsøpla ut? Og hvordan kan foreldre komme enda tettere på hva barnet opplever i barnehagen? Dette var spørsmål de ansatte i Gnist Barnehager stilte seg før de bestemte seg for å utvikle en fulldigital årsplan.

Les mer
 

Med dei sju fagområda ut på tur

Då Ulsettua, ei avdeling i Gnist Holstad på Hareid, bestemde seg for å bruke våren til å lage eit Gnist-ekorn i naturmaterialar, samla dei borna og la ein plan. Med bornas medvirknad vart det eit godt prosjekt som stimulerte til læring på fleire plan.

Les mer
 

Gnist Trøa med nytt vognrom i skyggen

Det er ikke bare regnværsdager i Trøndelag. Og dessverre er det ikke alltid like trygt å hensette ting utendørs heller. Dette er to av årsakene til at Gnist Trøa nå har åpnet et nytt vognrom, hvor barn kan hvile uten forstyrrelser i form av støy, insekter og direkte sol. For ansatte vil dette innebære langt mer ordnede forhold for organisering av hvile og plassering av vognparken.

Les mer
 

Gode venner holder hender!

Som en del av prosjektet «Gode Venner Holder Hender» arrangerte Gnist Festeråsen nylig en solidaritetsaksjon for å samle inn penger til organisasjonen FORUT. Gjennom kunstutstilling, kafè, og loddsalg ble det både penger til veldedig formål og samtidig økt forståelse blant barna for hva vennskap, felleskap og solidaritet handler om.

Les mer
 

Hva smaker smaksløken?

Kokkene fra "Klippfiskakademiet" i Ålesund har vært på turnè. Hos Gnist Nordstrand på Valderøy fikk barna aktivert alle sanser gjennom å smake på, kjenne på, og arbeide med mat. Å lage fiskekaker fra fersk fisk er mer enn bare arbeid. Det er å smake, lukte, høre, føle og å se. Barna fikk erfaring i hvordan smak, lukt, konsistens og utseende på maten endrer seg ved ulike tilberedingsmetoder.

Les mer
 

Har du også en hemmelig venn?

Årets adventperiode har vært preget av ekstra spenning, undring og glede hos Gnist Trøa. I år har nemlig de ansatte i skjul avlevert hemmelige beskjeder, småpresanger og overraskelser til hverandre - uten å avsløre hvem som er giveren!

Les mer
 

Bruker du hele deg?

Er du positiv, glad i å samarbeide, og brenner for barns utvikling, vil du føle deg hjemme hos Gnist Barnehager! I 2016 vil Gnist barnehager delta ved ulike arrangement for skoleelever og studenter. Vi håper å se deg, bli kjent med deg, og fortelle om hva vi brenner for!

Les mer
 

Fristende og sunn mat utvikler barnas sanser!

Hver måned lager kjøkkenet ved Gnist Støylane en meny som gjelder for hele måneden. Menyen henger i et godt synlig og tilgjengelig fellesareal, og er godt synlig for barn, personale og foreldre. Menyen blir dokumentert med fristende bilder, slik at barna selv har oversikt over hva de skal spise.

Les mer
 

Gnist Festeråsen mottar kr 10 000.- etter "ren hånd" kampanje!

Med et lærerikt og morsomt opplegg har Bergen kommune avholdt en kampanje for god hygiene i barnehagene. Barnehagen må tilfredsstille krav til rutiner, utstyr og opplæring for å bli sertifisert som Ren hånd-barnehage, og Gnist Festeråsen mottok i dag sitt sertifiseringsbevis i tillegg til å vinne hele 10 000 kroner.

Les mer
 

Høythengende pris for ny GNIST-identitet!

På sensommeren og høsten 2014 skiftet Grønmyr barnehager navn til Gnist Barnehager. Samtidig fikk barnehagene en ny visuell identitet og den nye barnehageportalen Min Gnist. Vår nye identitet har blitt mottatt med stor glede og engasjement av både de ansatte, foreldre og barna i barnehagene. Implementeringen av nytt navn, ny foreldreportal og helt nytt uttrykk har gått som en lek og vi har fått massevis av flotte tilbakemeldinger. De ansatte og barna har tatt eierskap til Gnist-profilen og maskoten «Gnisten» som begge er blitt en naturlig del av hverdagen til oss alle.

Les mer