Gnistkor_1.jpg

150 sangglade førskolebarn gnistrer av musikkglede

150 førskolebarn fra sju Gnist Barnehager i Ålesund, Sula og Giske, skal i dag holde konsert for mer enn 600 publikummere. Barna har øvd siden i fjor høst og forventningene er store til å stå på scenen og synge for et fullsatt Parken Kulturhus.

Konserten er et samarbeid mellom sju av Gnist Barnehagene på Sunnmøre; Hessa, Ratvika, Høgvoll, Flisnes, Sætra, Bjørkavåg og Nordstrand. «Dette er årets happening for førskolebarna. Sang og koreografi er på plass, og barna gleder seg stort til å synge for familie og slekt», sier Heidi Pedersen Sunde, leder ved Gnist Sætra.  

«Vi ønsker å gi barna en minnerik kveld. Det er mye smil og latter, og en musikalsk opplevelse utenom det vanlige», sier Heidi som understreker at Gnist-koret er avhengig av det brennende engasjementet de ansatte har vist gjennom planlegging og gjennomføring.  

Målet med Gnist-koret er å skape en felles musikalsk opplevelse for barna. Ved å øve på tvers av barnehagene, opprettes nye og sterke vennskapsbånd. Barna har besøkt hverandre jevnlig gjennom hele året. Så det har blitt flere bussturer, felles lek og måltider.  

Musikkansvarlig for årets barnekor er Siv Vang som er utdannet musikkpedagog, og jobber som barnehageleder ved Gnist Nordstrand.

Les om da Gnist-koret spilte inn egen singel med Robert Post ved å klikke her.
Les om da Gnist-koret sang sammen med Marcus og Martinus ved å klikke her.