20200515_140543_resized_1980x1200.jpg

Alternative 17.mai-forberedelser

Årets 17.mai- forberedelser blir litt annerledes enn tidligere for barna i barnehager landet over. Dagens situasjon fører til at tidligere tradisjoner ikke kan gjennomføres på samme måte, men det hindrer ikke barna i Gnist Skogstunet å feire nasjonaldagen på skikkelig vis.

I dag er barnehagen pyntet med flagg, og barna skal feire med pølser, is og sang. - Selv om vi ikke får gjennomført alle aktiviteter som tidligere, skal vi sørge for skikkelig 17. mai-stemning i barnehagen. Barna har laget flotte flagg til avdelingene og ser frem til en fin feiring, sier leder i Gnist Skogstunet Janikke Mari Bjordal. 

Alternative forberedelser
De siste årene har Gnist Skogstunet gjennomført såkalt "Hurra-leker" som en del av sine 17.mai-forberedelser. Da rullerer barna mellom ulike lekestasjoner. I år må alle aktiviteter tilpasses dagens regler og rutiner. Barna er mye utendørs og inndelt i mindre grupper, så årets "Hurra-leker" blir løst ved at hver barnegruppe leker ved hver sin stasjon. Selv om årets feiring blir litt annerledes gleder barna seg stort, og Janikke er tydelig på at overgangen til den nye, midlertidige hverdagen har gått fint. - Vi ser at barna er utrolig tilpasningsdyktige og de har allerede blitt godt vant med de nye rutinene vi innførte da barnehagen åpnet 20. april. 

Et uteområde i full blomst
Barnehagen er i gang med et prosjekt som heter "Det spirer og gror" der barna får være med og plante blomster i barnehagen. Frem mot 17. mai har barna plantet stemorsblomster i barnehagens egne blomsterbed ute på lekeplassen. Nå om dagen følger de spent med på utviklingen, og ser frem til et blomstrende uteområde.