Dette trenger barnet ditt til barnehagestart!

Det er snart klart for barnehagestart for mange små.
Vi har tatt en prat med Liselotte, - leder for Gnist Bjørnegårdsvingen i Sandvika, for å få en oversikt over hva som er viktig for barnet å ha med til barnehagehverdagen.

gnist_rollandslia_tonemolnes_2019_TMO2748-lowres.jpg


Skift fra topp til tå!

Aller viktigst, - sier Liselotte, er det at barnet ditt alltid har noe tørt å skifte til! I barnehagen er vi ute flere ganger for dag, og vi anbefaler derfor at man har to regnsett i barnehagen. Det er ikke alltid at ting tørker mellom uteøktene, og det er ikke godt å måtte ta på seg vått tøy. 


Pass også på at barnet har plagg som holder på varmen, og er gode å bevege seg i. Ull innerst fleece som mellomlag, og deretter regntøy, er en fin kombinasjon for våte og kalde regnværsdager. Til vinteren bytter man ut regntøyet med vinterdress, fortsetter Liselotte. 


Utetøyet bør tåle hard bruk, og pass på at strikken under føttene sitter på, slik at barnet slipper å få sølepytte/eller sne inn i støvelen, også må man jo ha lue, rengvotter og vintervotter, - legger hun til.  

gnist_barnehager_ratvika_tonemolnes_2019_TMO2478-lowres.jpg


Eget rom for barnevogner
Vi har eget vognskur, hvor vognene er godt beskyttet, samtidig som barna får sove i frisk luft. For de minste barna som sover på dagen, tar man med egen barnevogn, varmepose/dyne, regntrekk og innsektsnett.

- Vi ønsker ikke at man har med egne leker i barnehagen, men dersom barnet ditt bruker smokk, koseklut eller bamse - tar man det med, slik at barnet føler det godt og trygt når det hviler, sier Liselotte. 


Min Gnist - Gnist Barnehagers egen app
I Gnist Barnehager har vi en app, hvor vi raskt kan utveksle informasjon med foreldrene. Så når ditt barn trenger påfyll av tørre klær, vil du få beskjed her, slik at barnet alltid har varme og tørre klær til neste dag. I tillegg kan man her følge med på hverdagen i barnehagen, få bilder av egne barn, dagsrapport fra dagens hendelser og mer,-  avslutter Liselotte. 

Les mer om Gnist Bjørnegårdsvingen


Last ned Gnist sin sjekkliste for utstyr til barnehagestart