gnist_flisnes_tonemolnes_2020_TMO3969.jpg

Gnist Barnehager blir en del av Norlandia Barnehagene

Norlandia Preschools AS (“Norlandia”) har signert en avtale om å kjøpe den norske barnehagekjeden Gnist Barnehager AS (“Gnist”) fra grunnleggerne av kjeden og Altor Fund IV (“Altor”).


Gnist er en barnehagekjede med et godt pedagogisk tilbud som vektlegger en systematisk tilnærming til driften og deling av god praksis. Denne bidrar til høy og konsistent kvalitet i alle Gnistbarnehagene. Barnehagene er opptatt av barnas individuelle behov og tett samarbeid med foresatte. Gnist Barnehager eier i dag 17 barnehager i Møre og Romsdal, Trøndelag, Vestland og Viken. 

«Vi er fornøyde med at Gnist-barnehagene blir en del av vår organisasjon», sier Kristin Voldsnes, divisjonsdirektør for Norlandia Barnehagene. "Kompetansen og engasjementet som er tydelig blant de ansatte, lover godt for en vedvarende barnehagedrift av høy kvalitet", fortsetter Voldsnes. Hun legger til: “Vi ser frem til å ønske Gnist-ansatte velkommen i et fellesskap hvor vi ønsker å fortsette det gode arbeidet til Gnist, samt utvikle barnehagetilbudet videre til beste for barn, foresatte og ansatte.» 

«Jeg er sikker på at med den faglige forankringen og langsiktige tilnærmingen som har vært et kjennetegn ved Norlandia Barnehagene, vil barn, ansatte og foresatte oppleve at overgangen vil være preget av kontinuitet og stabilitet», sier Lill Nyseter Kortgaard, administrerende direktør i Gnist Barnehager. 

Maria Tallaksen, partner i Altor Equity Partners la til: “Gnist Barnehager tilbyr en flott barnehageopplevelse for 1800 barn og deres foreldre rundt om i Norge. Det har vært et privilegium å få jobbe sammen med ledelsen og Kjersti og Bjørn Grønmyr for å videreutvikle dette selskapet. Som en del av Norlandia vil Gnist-barnehagene være del av et enda større faglig pedagogisk miljø for å videreutvikle barnehagetilbudet.” 

Transaksjonen er underlagt vanlige forskriftskrav og godkjenninger. 

For mer informasjon, vennligst kontakt: 
Kristin Voldsnes, divisjonsdirektør Norlandia Barnehagene, Tlf: +47 416 92 791
Tor Krusell, Head of Communications, Altor, Tlf +46 8 512 516 01, Mobil +46 705 43 87 47 


Om Norlandia Barnehagene 
Norlandia Barnehagene har norske eiere, Roger og Kristian Adolfsen. Eierne har et langsiktig perspektiv og er sterkt motiverte til å realisere et viktig samfunnsoppdrag. De har gitt dette oppdraget og ansvaret til alle ansatte i Norlandia Barnehagene. I Norge har Norlandia 68 barnehager fra Mandal i sør til Tromsø i nord. Barnehagene er etablert og utviklet av lokale entusiaster, som ville skape et trygt og utviklende miljø for barna i lokalsamfunnet. Det er skapt sterke og inspirerende lokale kulturer, som gjør barnehagene til gode sted å være - både for barn og voksne. Norlandia Barnehager vil opprettholde og videreutvikle den kulturen. 

Om Altor 
Siden oppstarten i 2003 har Altor forvaltet en rekke fond som til sammen har hatt tegnet kapital på over 8,3 milliarder euro. Fondene har investert i overkant av 5,0 milliarder euro i mer enn 75 selskaper. Investeringene er i hovedsak gjort i mellomstore selskaper i Norden og mellom-Europa som søker å skape verdi gjennom vekstinitiativer og operasjonelle forbedringer. Et utvalg av nåværende og avsluttede investeringer inkluderer OX2, Curato, RevolutionRace, Carnegie, Meltwater, EWOS, Dustin, Rossignol, Sbanken og SATS. For mer informasjon, se altor.com.

Om Gnist Barnehager 
Gnist Barnehager er en kjede av barnehager som ligger i fylkene Vestland, Møre og Romsdal, Trøndelag og Viken. Kjeden ble etablert i 2004 under navnet Grønmyr Barnehage; navnet ble endret til Gnist Barnehager i 2014. Gnist består i dag av 17 barnehager, med rundt 450 kompetente, engasjerte og gnistrende ansatte som brenner for å bringe frem det beste i 1800 barn. Kjeden kjennetegnes ved fokus på god organisering, styring og struktur i arbeidet med å oppnå kvalitet i alle ledd.