vaskebord.jpg

Gnist Festeråsen mottar kr 10 000.- etter "ren hånd" kampanje!

Med et lærerikt og morsomt opplegg har Bergen kommune avholdt en kampanje for god hygiene i barnehagene. Barnehagen må tilfredsstille krav til rutiner, utstyr og opplæring for å bli sertifisert som Ren hånd-barnehage, og Gnist Festeråsen mottok i dag sitt sertifiseringsbevis i tillegg til å vinne hele 10 000 kroner.

Gnist Festeråsen åpnet 17. august og ligger på Festeråsen i Olsvik utenfor Bergen. - Med en helt ny barnegruppe har det i startfasen vært viktig å ha fokus på, samt å få plass gode rutiner som god håndhygiene og renhold, sier avdelingsleder Mette Aarheim Nilsen. Dette inngår også blant våre standarder i vårt felles kvalitetssystem, fortsetter hun.

Som en del av dette kvalitetsarbeidet ble det derfor naturlig for barnehagen å delta på «Ren-håndkampanjen». De rutinene som barnehagen har fokusert på er:

• Vask av hender før og etter alle måltider
  • Lære seg vaskehåndsangen og synge den i forbindelse med håndvask
  • Benytte våtservietter eller antibakterielle rensemidler ved utendørsaktivitet
  • Vask av hender etter toalettbesøk
  • Henge opp plakater ved servanter hvor man minner om håndvask

Mye av arbeidet har også bestått i å skape forståelse hos barna for hvorfor man må ha god håndhygiene, og etter denne kampanjen merker både foreldre og ansatte at det begynner å sitte: -Barna synes det er både morsomt og meningsfylt å kunne være med og vaske bord og stoler, og foreldre forteller at mange av barna har vært «vaskesjefer» hjemme, sier Aarheim Nilsen.