Gnist Trøa med nytt vognrom i skyggen

Det er ikke bare regnværsdager i Trøndelag. Og dessverre er det ikke alltid like trygt å hensette ting utendørs heller. Dette er to av årsakene til at Gnist Trøa nå har åpnet et nytt vognrom, hvor barn kan hvile uten forstyrrelser i form av støy, insekter og direkte sol. For ansatte vil dette innebære langt mer ordnede forhold for organisering av hvile og plassering av vognparken.

Unni Åsen, som er leder ved Gnist Trøa, gleder seg over det nye vognrommet. -Med brede skyvedører, gode utluftingsmuligheter, og en avskjermet plassering, har vi fått et godt hviletilbud for barna, sier hun. -Svært mange barnehager i Trondheim har ikke eget vognrom. Vognene står da ofte utenfor barnehagen på foreldrenes ansvar. Da kan det skje hærverk eller for eksempel at katter tisser i vognene. Det trenger ikke foreldrene å være redde for hvis barna går hos oss, fortsetter hun.

-Vognrom kan virke som en mindre betydningsfull oppgradering i en barnehage, men er faktisk et godt eksempel på hvordan profesjonelle barnehager kan hente ut fordeler gjennom fysiske fasiliteter, organisering og struktur. Nå kan vaktordningen løses enklere, ved at barna er samlet på et sted, og man kan benytte frigjorte ressurser til å planlegge og drive et godt pedagogisk tilbud til beste for barna, sier Børre Andreassen, som er markeds- og informasjonssjef i Gnist Barnehager.

Gnist Trøa har noen få ledige plasser. Ta kontakt med barnehageleder for mer informasjon: Søk plass