godevenner2.JPG

Gode venner holder hender!

Som en del av prosjektet «Gode Venner Holder Hender» arrangerte Gnist Festeråsen nylig en solidaritetsaksjon for å samle inn penger til organisasjonen FORUT. Gjennom kunstutstilling, kafè, og loddsalg ble det både penger til veldedig formål og samtidig økt forståelse blant barna for hva vennskap, felleskap og solidaritet handler om.

-Vi inviterte familie og venner til kafè og utstilling. Det ble solgt middag og kaker, vi hadde loddsalg og alle fikk en runde på den flotte utstillingen som inneholdt både lysbildeshow, film med sang av barna og kunst laget av barna, sier Anita Bruntveit Nord-Varhaug. Hun er leder ved barnehagen, som ligger i Laksevåg bydel i Bergen. -Foreldre, ansatte og butikker i nærmiljøet bidro med baking og gevinster til loddsalg, og vi er utrolig glade for å se engasjementet som utvises blant både foreldre, ansatte, og ikke minst barna, fortsetter hun.

-Over 15 000 kroner ble samlet inn, men like viktig er den læringen barna får av å delta i et felles prosjekt med fokus på solidaritet og vennskap, avslutter Nord-Varhaug.

godevenner1.JPGgodevenner3.JPG

Fakta om FORUT

FORUT, Solidaritetsorganisasjon for utvikling, er en organisasjon som har som formål å medvirke til sosial mobilisering av fattige og undertrykte i deres kamp for bedre levekår og grunnleggende menneskerettigheter, gjennom bistandstiltak, holdningsskapende virksomhet og politisk bevisstgjøring.