IMG_20200429_150959_Russ19_1920x1280px.jpg

Her foregår russefeiringen som normalt

Russetiden er i full gang for rosarussen i Gnist Myklebust. Frem mot sommeren skal førskolebarna løse russeknuter, dele ut russekort og skape minner sammen. - Endelig var dagen her. Barna strålte om kapp med sola i sine flotte russeklær og russelue, sier fagleder og russepresident Bodil J. Kopperstad.


- Det å bli rosaruss er stor stas for førskolebarna og noe de har sett frem til over lang tid, sier Bodil. I går braket feiringen løs med russedåp. Da kom en etter en frem, klatret opp på krakken og mottok russelue, russenavn og russekort med stor stolthet. “Rasken”, “Lynet” og “Sjarmøren” var blant de utvalgte russenavnene. Da navnet var tildelt fikk førskolebarna en vannsprut i fjeset og sin dåpsattest, etterfulgt av rungende applaus fra de andre barna og foreldrene. Det var nemlig en forelder til stede pr barn, utenfor gjerdet med god avstand. 

Nå starter jakten på knutene
Hva er en russefeiring uten russeknuter? Rosarussen har ni russeknuter de kan samle frem mot ferien. Allerede er2 to knuter gjennomført. Reglene var klare: spiser man en is på tre minutter får man en ispinne, og dersom man balanserer rundt ballbingen får man et plaster i dusken. Barna gikk i gang med stor iver, og det ble ispinne og plaster til allemann. 

En tilpasset russefeiring
Feiringen måtte løses på en litt annen måte i år. Barna er sammen i mindre grupper og enkelte aktiviteter må tilpasses dagens situasjon. - Vanligvis bruker barna å overnatte i barnehagen, men i år gjennomfører vi heller pysjamasfest på kveldstid. Da møtes rosarussen i sine grupper og koser seg med pizza og is, sier Bodil. Når ferien nærmer seg russefeiringen er på hell, mottar russen en russeavis som oppsummerer alt det de har gjort sammen. Et flott minne fra en innholdsrik feiring. Vi ønsker alle barna en flott russefeiring!