Råder foreldre til å snakke positivt om barnehagestarten

Liselotte råder foreldre til å snakke positivt og ofte om barnehagen til barnet i forkant av oppstart, og gjerne også besøke barnehagens uteområde, slik at barnet kan kjenne seg igjen.

gnist_ratvika_tonemolnes_2019_TMO3149.jpg

Å begynne i barnehage er en stor omveltning i et lite barns liv. Barnet skal tilvennes barnehagens ansatte, barnehagen, rutinene og ikke minst andre barn. Foreldre har stor påvirkning på barnet og spiller en rolle i hvordan tilvenningen blir. I barnehagen må vi derfor skape trygghet og tillit både hos barna og foreldrene, - sier Liselotte Karlsson, leder for Gnist Bjørnegårdsvingen.

Et trygt første møte
I Gnist Bjørnegårdsvingen ønsker vi å sikre et trygt og godt første møte med barnehagen. I starten handler dagene om å bli kjent og gjøre barna trygge. Dagene er korte og foreldre er med,  da er det viktig som foreldre å gi rom for å la barnet bli kjent med de ansatte, og være en trygg voksen i nærheten, - forteller Liselotte.

gnist_flisnes_tonemolnes_2020_TMO3280.jpg

Si tydelig "ha det"

Når man skal venne barnet til å være i barnehagen alene, er det viktig at man sier tydelig «ha det» når man går, i stedet for å forsøke å avlede barnet, - da vil ikke barnet ditt lete etter deg, noe som ofte kan forverre opplevelsen.

Barn er forskjellig, noen trenger mer tid en andre på å venne seg til en ny hverdag, der er ingen fasit, det viktigste du som forelder kan gjøre er å vise at du selv er trygg, det trygger også barnet.

Etterhvert som barna blir tryggere, deles de inn i mindre grupper med faste ansatte på hver gruppe, her vil det være mange gode fang, armer og øyner for hvert enkelt barn, - betrygger Liselotte.

gnist_flisnes_tonemolnes_2020_TMO3149.jpg

Godt samarbeid gir bedre trivsel for barnet

Et godt samarbeid mellom barnehagen og hjemmet er viktig for barnets trivsel. Hos Gnist Bjørnegårdsvingen inviteres foreldre til oppstartssamtale med pedagogisk leder for den avdelingen barnet går på. Hensikten er å bli godt kjent, samtidig som at vi sikrer at viktig informasjon om barnet og den nye hverdagen utveksles.

Liselotte gleder seg til å åpne Gnist Bjørnegårdsvingen i Sandvika 9. august, og ta i mot mange forventningsfulle foreldre og barn.

gnist-bjornegardsvingen-3d-2.jpg

Les mer om vår nye barnehage Gnist Bjørnegårdsvingen