Podcast-tips

Det finnes en rekke gode podcaster som kan gi rikelig med tips og råd til situasjoner vi kan kjenne oss igjen i om dagen. Her får du en oversikt og kan klikke deg inn og lytte når du får noen ledige minutter.

Vi vil tipse om podkasten “Foreldrekoden” med psykolog Hedvig Montgomery, og episoden “I koronaens tid - hvordan skape en levelig familiehverdag”. Her gir Hedvig råd om situasjonen vi står i, og hvordan man kan snakke med barn i ulike aldre. "Det er røffe dager. Familiene lever tett. Barna blir rastløse. Foreldre har mye de skulle ha gjort. Hvordan organiserer man hverdagen i koronaens tid? Hvor mye skjermbruk er greit? Hvordan får man utløp for energi? Og oppe i alt dette: Hvordan snakker man med barna om dramaet som omslutter oss alle? Og hva med de familiene som har ekstra stor belastning i krisetid? Vi forsøker å nærme oss svar på spørsmålene som så mange baler med i disse dager. Ett viktig budskap: Ikke glem latteren!"

Klikk her for å lytte!

Vi vil også anbefale podcastepisoden om søskenkrangling, også med Hedvig Montgomery. "Du drømte om harmoni, men fikk krangling. Du så for deg at storesøster skulle smøre brødskiver til lillebror – i stedet kastet hun den på gulvet i skadefryd. Hva gjør du som forelder når søskenkjærligheten uteblir? Når alle dine forsøk på å skape hyggelige familiestunder ender i de reneste skrekkscener? Og hva skal til for å få barna til å bli bedre venner? Det kompliserte søskenforholdet er temaet for dagens episode."

Klikk her for å lytte!