gnist_skogstunet_tonemolnes_2019_TMO0544.jpg

Vi gleder oss til å se alle barna igjen!

Fra 20. april starter åpningen av barnehager landet over, og en del av hverdagen normaliseres for mange. Etter fem uker hjemme blir det stor gjensynsglede, men også nye rutiner som må innarbeides for store og små. Her kan du lese litt om hva som er viktig å tenke på før dørene åpnes.

Barnehageleder Janikke Bjordal og pedagogisk leder Eireen Nebb Fredriksen i Gnist Skogstunet, er to av mange barnehageansatte som har jobbet på spreng de siste dagene for å klargjøre til åpningen. De har noen tips og råd som vil være nyttig før poden rusler inn barnehageporten igjen.

Snakk med barnet
Den nye, midlertidige hverdagen har nok vært litt merkelig for de små som var vant til å leke sammen med vennene sine i barnehagen hver dag. Det å brått plutselig være hjemme over lengre tid har nok medført en del spørsmål og litt undring. Janikke og Eirin sier det er viktig at man bruker tid til å snakke med barnet, og forklare at det nå er trygt å gå tilbake til barnehagen. Svar på spørsmål barnet sitter med, og bruk tid sammen. Det er også viktig med fokus på alt det hyggelige som venter, så minn barnet på at det blir det mye lek, sang og utetid sammen med gode venner.

Hygiene i førersetet
I følge Janikke og Eirin blir håndvask en av de viktigste pedagogiske oppgavene i den kommende tiden. Derfor er det fint om du snakker med barnet om viktigheten av å vaske hendene godt før og etter mat, og etter at barnet har vært ute. Syng gjerne en sang samtidig slik at det blir en hyggelig stund sammen. Dette er en fin rutine å ta med seg videre.

Gruppeinndeling
Et av tiltakene som skal gjennomføres er gruppeinndeling for å holde antall barn som er samlet på et minimum. Du som forelder får informasjon i forkant om hvilke barn som er i gruppen til barnet ditt, og hvilken voksen som skal være der. Da kan du snakke med barnet om de andre i gruppen. Det skaper forutsigbarhet og forbereder barnet på det som venter. For de barna som trenger litt ekstra tid i starten for å bli trygge, kan det å forholde seg til færre barn være en positiv faktor.

Pssst!
God håndhygiene er alfa omega, og denne videoen som viser viktigheten av å bruke såpe har florert den siste tiden. Vis den til barnet ditt om dere ikke har sett den.