Slik søker du barnehageplass under samordnet opptak

Her finner du praktisk informasjon om hvordan søking om barnehageplass foregår, samt oversikt over kommunenes barnehagesider.

BJ_Hovedbilde.jpg

Du søker samordnet opptak på kommunens websider:

Møre og Romsdal:
Ålesund kommune - Gnist Hessa, Gnist Høgvoll, Gnist Ratvika, Gnist Flisnes
Giske kommune - Gnist Sætra, Gnist Nordstrand
Sula kommune - Gnist Bjørkavåg
Ulstein kommune- Gnist Støylane
Hareid kommune - Gnist Holstad
Herøy kommune - Gnist Myklebust

Hordaland:
Bergen kommune - Gnist Rollandslia, Gnist Festeråsen
Askøy kommune - Gnist Skogstunet

Trøndelag:
Trondheim kommune - Gnist Trøa, Gnist Tiller
Oppdal kommune - Gnist Brennan
Stjørdal kommune - Gnist Husbyåsen

__

I Norge må alle søke barnehageplass gjennom samordnet opptak i sin hjemkommune innen 1. mars hvert år.
Alle som ønsker barnehageplass og som ikke har plass tildelt innen 15. desember, må søke i perioden 1. januar til 28. februar (noen kommuner har redusert søknadsperioden til kun 1.-28. februar). Søknad om barnehageopptak gjennom denne ordningen foregår via din bostedskommune. Dersom du vil søke plass i en barnehage utenfor din bostedskommune, må du søke til den aktuelle kommunen barnehagen ligger i. Dersom du har spørsmål til barnehagene kan du kontakte disse direkte.