Grønmyr_Ratvika_195A2457_fotoKristinStoylen.jpg

Velkommen til Gnist Ratvika

Barnehagen vår ligger sentralt mellom Ålesund sentrum og Moa, og har kort vei til skog og fjell. Med så perfekt beliggenhet har vi mange fine turmuligheter i nærmiljøet og kan dra til både Prinsen og Bogeneset ved sjøen. Der kan barna leke, utforske og lære om livet i fjæra. Hatlaåsen ligger også like ved, og er en skogkledd ås som barna liker å utforske. Ønsker vi å ta en lengre tur kan vi ta oss til vakre Krohnmarka. Her klatrer barna i trærne og lytter til fuglesangen. På vinteren finner vi også den beste akebakken her. I Gnist Ratvika vil barnet ditt få mange positive opplevelser i naturen sammen med andre barn og voksne. Vi benytter de ulike turmålene hele året, da hver sesong gir nye inntrykk og erfaringer.

Les mer om Gnist Ratvika »

Gnist Ratvika er én av 17 barnehager i Gnist Barnehager. Vi åpnet i 2005. Som alle Gnist Barnehager jobber vi strukturert og systematisk etter Rammeplanen for barnehage, ved siden av å følge vårt eget pedagogiske grunnsyn om at alle barn er forskjellige og unike. Sammen med Rammeplanen fungerer dette grunnsynet som fundamentet for alt vi gjør. Vårt fundament har stor betydning for barnets trygghet, utvikling og trivsel i barnehagen. 

Gnist Ratvika består av tre avdelinger, hvorav Sneglehuset og Krabbeslottet er småbarnsavdelinger (1-2 år) og Kråkebollen med utegruppen Flyndrefanten er storbarnsavdelingen vår (3-5 år). 

Et trygt og inspirerende uteområde
I Gnist Ratvika har vi et fint uteområde, med mange spennende apparater og lekemuligheter tilpasset barn i alle aldre og med alle slags funksjonsnivå. Barnehagen vår har et inngjerdet og godt opparbeidet uteområde, med tilrettelagte forhøyninger som skaper et ulendt terreng. Dette skaper variasjon og gir barna ulike utfordringer til ulike årstider. Vi har også en solid gapahuk med bålplass. Denne bruker vi blant annet til tilrettelagte aktiviteter som samlinger, matlaging og sangstunder.

Uteområdet vårt er laget med tanke på å stimulere barnets nysgjerrighet og lekelyst, og gi det mulighet til å bryne seg på morsomme og lærerike utfordringer. Alle våre apparater og aktiviteter bidrar til et trygt lekemiljø for barnet ditt. 

Bygget vårt er utformet og tilrettelagt for lek, aktivitet og hvile
I Gnist Ratvika er alt utformet og tilrettelagt med én hensikt; å gi barnet ditt det aller beste barnehagetilbudet. Våre avdelinger har lyse og luftige rom som innbyr til lek og aktivitet, og som gir barnet ditt mulighet til å utfolde seg fysisk, kreativt, språklig og sosialt. 

Gnist Ratvika er bygd som en treavdelingsbarnehage med et tilbygg til bruk for utegruppen vår. I våre avdelinger har vi lagt vekt på å imøtekomme barnets behov og skape en atmosfære for lek og læring. I senteret av vår barnehage er det et stort og innholdsrikt allrom som blir bruke til ulike bord-aktiviteter og samlingsstunder. Vi har soveplasser både inne og ute for de minste, og rolige områder hvor de eldre barna kan hvile seg. På denne måten sørger vi for en god balanse mellom aktivitet, søvn og hvile. I Gnist Barnehager lager og serverer vi alle måltider, slik at du slipper å sende med matpakke til barnet ditt. Samlet gir dagens måltider et sunt og variert kosthold, med mye frukt og grønt. 

Mindre grupper gir trygge rammer for lek og bedre læring
I Gnist Ratvika, som hos alle andre Gnist Barnehager, er vår viktigste oppgave å sørge for at barnet ditt føler seg trygg. Denne trygghetsfølelsen skaper vi gjennom å være der barnet er, delta i lek og gi det opplevelsen av å bli sett og hørt. Gjennom å dele avdelingene i mindre barnegrupper, sørger vi for at hvert barn har tett voksenkontakt og god oppfølging gjennom dagen. I disse gruppene tilrettelegger vi aktiviteter og tilpasser innholdet etter barnas alder og utviklingsnivå. Barnet ditt vil få mye oppmerksomhet, stor grad av medvirkning og læring, og ikke minst mange gode venner. 

Et barnehagemiljø med fokus på trygghet, tillit, respekt og toleranse
I Gnist Ratvika har vi stort fokus på voksenrollen. Vi forsøker å være gode rollemodeller, og er opptatt av å skape et barnehagemiljø med fokus på trygghet, tillit, respekt og toleranse. Hos oss vil barnet ditt bli møtt av kompetente, engasjerte og kreative voksne, som sørger for en trygg og lekende hverdag. Vi er alltid der barnet er, og gir den støtten og omsorgen det trenger for å utfolde seg. 

Vi legger til rette for at barnet ditt kan lære og utvikle seg gjennom positive erfaringer og opplevelser i samspill med andre barn og voksne. I tillegg skaper vi oversikt og forutsigbarhet hos barnet gjennom pedagogiske verktøy (Dagtavlen), samt mulighet til medvirkning på egne aktiviteter. I Gnist Ratvika møter vi barna med respekt og ønsker å få frem det beste i hvert enkelt barn.

Pris:  3 040,- (100%) 
80% plass 2 540,-
60% plass 1 930,-
50% plass 1 620,-
40% plass 1 320,-

30% rabatt på barn nr 2.
50% rabatt på barn nr 3.
Åpent: 6.45-17.00 
Vi har åpent 12 mnd i året.